a
Don’t _miss

Wire Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

<Good_things_happen/> Welcome to Conference

d

Copyright @ Select-themes

Follow us

El congrés tecnològic MEMEnginy arriba a la desena edició

Al voltant de 70 empreses tecnològiques, administracions i entitats relacionades amb el sector de les TIC i de l’enginyeria seran presents al congrés tecnològic MEMEnginy a l’Escola d’Enginyeria de la UAB, el dijous 25 d’abril, un congrés que enguany arriba al 10è aniversari amb un rècord d’empreses i entitats que hi seran presents. S’espera que hi participin 2.000 estudiants. L’Internet de les coses, la tecnologia verda, la intel·ligència artificial o la gestió de dades protagonitzaran la desena edició de la MEMEnginy.

La MEMEnginy, organitzada pel Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria amb el recolzament de l’Escola, va néixer el 2014 amb la participació de 4 empreses, i s’ha anat consolidant any rere any fins arribar enguany amb la participació de 70 empreses i entitats. Es calcula que en aquests 10 anys hi han participat més de 5.000 alumnes.

Amb l’objectiu de connectar tot el talent jove de l’àmbit TIC i de l’enginyeria de la UAB amb el món laboral, la fira s’ha anat transformant a mesura que s’anaven transformant la tecnologia i el mercat laboral. En la desena edició els àmbits presents seran l’Internet of things (IoT), el green tech, la intel·ligència artificial o la gestió de dades, àmbits amb una demanda creixent de professionals.

El programa s’estructura en tres parts: fira d’empreses, conferències i sessions de networking. Entre les empreses participants destaquen NTT DATARoche Farma EspañaBertIADeloitteGlovoIndraSchneider ElectricSDG Group EspañaSEIDORSemidynamics o SiPearl, entre d’altres.

La inauguració tindrà lloc el dijous, 25 d’abril, a les 10.30 h a l’Escola d’Enginyeria del campus de Bellaterra. L’acte consistirà en uns parlaments del rector de la UAB, Javier Lafuente; el director de l’Escola d’Enginyeria, Ian Blanes, i de l’estudiant Ariadna Garnica, del Consell d’Estudiants d’Enginyeria. Després es farà un recorregut per les instal·lacions de la fira.

La MEMEnginy obrirà les portes de la fira d’entitats a les 10 del matí fins les 18 h de la tarda. Hi haurà més de 70 expositors. Els estudiants podran parlar directament amb els responsables de recursos humans i professionals de l’enginyeria de les empreses presents.

CONFERÈNCIES, ACTIVITATS I TALLERS

Per encetar la MEMEnginy un streamer referent del món de la programació, Brais Moure (mouredev.com) oferirà un taller en directe de programació (Live Coding). Al final de la jornada es podrà gaudir de Beyond Collapse, un espectacle que fusiona música electrònica, art i tecnologia, liderat per dos DJ cíborgs, que també ofereixen una reflexió sobre les implicacions ètiques de l’ús excessiu  de la tecnologia.

En les xerrades es podran escoltar professionals de l’enginyeria que explicaran, per exemple, com utilitzen les dades els enginyers per millorar l’assistència a un museu de Barcelona, com fan servir la intel·ligència artificial o com desenvolupen l’automatització de processos.

Pel que fa a les activitats es projectarà el documental The Brain Roads, on els investigadors del Centre de Visió per Computació expliquen la creació d’un vehicle autònom que va per zones rurals. També es faran visites als laboratoris d’enginyeria química del centre.

Una altra activitat oferirà als estudiants la possibilitat de presentar els seus projectes o innovacions davant l’empresa CONNECTA, que en col·laboració amb el Parc de Recerca UAB busca emprenedors amb idees per desenvolupar.

A més, l’empresa Bosch Sensortec així com d’altres oferiran tallers de la tecnologia que s’utilitza en productes electrònics de consum o en d’altres àmbits on desenvolupen els seus productes.

Comparteix

MEMEnginy es una ventana abierta al futuro de la tecnología y la ingeniería, un punto de encuentro esencial. Aquí, los estudiantes de la UAB tienen la oportunidad única de conocer de cerca a las empresas líderes, aprender en talleres y actividades y, lo más importante, acelerar y dar ese primer gran paso en su carrera profesional. Y eso representa. Curiosidad, pasión, crecimiento, compromiso, trabajo en equipo, honestidad, innovación y aprendizaje.